Top
Image Alt

Limburg

Deze regio in Nederland heeft zijn status als fijne wielren locatie natuurlijk grotendeels gekregen door de Amstel Gold Race. De Cauberg, Keutenberg en Eyserbosweg zijn een peuleschil voor de profs, maar menig amateur weet zich op deze klimmen behoorlijk stuk te bijten. Grappen als: “Vergeet je hardloopschoenen niet”, zijn onder vriendengroepen dan ook makkelijk gemaakt.

Limburg heeft voor wielrenners echter meer te bieden dan het aanmoedigen van Mathieu van der Poel en het fietsen van de Amstel Gold Race route. Vanuit het hart van Zuid Limburg kunnen verschillende fantastische routes gefietst worden die je meenemen over de grens van Duitsland en België. Verborgen parels als ‘Les Waides’, cirkelend langs een oude schuur en oorlogsmonument bij Neufchateau, Het Bovenste Bos’, vlaai eten bij ‘t Hijgend Hert of Moeder de Gans. Waar je ook bent, er is altijd wel ergens een mooie klim of een leuk eettentje die op de route ligt.

Daarnaast heeft Limburg ook na het fietsen genoeg te bieden. Hebben de benen en rug het zwaar te verduren gehad? Neem een ontspannend bad en een massage in Thermae 2000 in Valkenburg of de Carolus Thermen in Aachen. Dit geeft de benen weer de kracht om de volgende dag een PR op de Eyserbosweg neer te zetten voor een uitrijdrondje.

Genoeg gefietst? Zin in een biertje? Geen probleem. Ook dat kan in Limburg. Deze regio is de bakermat van de Bourgondiër in Nederland. Hier vindt je lokale speciaalbieren (bezoek bijvoorbeeld eens Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer) voor een heropende brouwerij in het hart van Maastricht. Voor een goede herstelmaaltijd biedt Limburg ook genoeg opties voor gezellige restaurants met lokale gerechten. In Valkenburg zitten aan de voet van de Cauberg verscheidene restaurants. Dieper in de regio biedt ook Gulpen een goede uitvalsbasis voor een leuk terras en goede restaurants. En wellicht is een bezoek aan de Gulpener of Brand bierbrouwerij ook nog het combineren waard.

Op zoek naar een overnachting? Houdt dan rekening met de populariteit van de regio. Plan goed vooruit, zeker in de zomer, aangezien er ook veel toeristen richting Limburg komen. Reis je met openbaar vervoer, dan zijn Maastricht en Valkenburg makkelijke opties. Als je met bepakking op de rug nog wat kilometers durft te maken zijn ook kleinere dorpen op fietsafstand gemakkelijk te bereiken. Dit vergroot je zoekmogelijkheden. Bij vervoer met auto zijn we uiteraard meer mogelijkheden om ook wat verder in de regio te overnachten. Het voordeel is dat dan ook makkelijker van de gebaande paden afgeweken kan worden en er meer gefietst kan worden in België en Duitsland.

You don't have permission to register